Начин на приготвяне
Почиствам и измивам крилцата добре. С нож разделям всяко на 2 части - боздуганче и втората част от крилцето. Овкусявам с пикантина и оставям за 1 час на хладно.
Овалвам крилцата в брашно и пускам в гореща мазнина. За пържене използвайте дълбок съд с повечко мазнина. Може да се изпържат и във фритюрник.
Когато се зачервят добре са готови. Изваждам върху кухненска хартия за да попие излишната мазнина.
В голяма дълбока купа смесвам кетчупа, чили соса, черния пипер, ригана, соевия сос и пресованите скилидки чесън. Разбърквам добре.
Прибавям изпържените крилца в купата и ги намазвам добре с пикантния сос.
Сервирам пърженото пиле топло с чаша бира или друго любимо питие.
Пикантните пилешки крилца са готови.