Пикантни пилешки крилца

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Страхотно овкусени крилца с пикантен сос, с които ще си оближете пръстите!"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • универсална подправка - 1 ч.л. пикантина
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • за пикантния сос
  • кетчуп - 2 с.л.
  • чили сос - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • риган - щипка
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствам и измивам крилцата добре. С нож разделям всяко на 2 части - боздуганче и втората част от крилцето. Овкусявам с пикантина и оставям за 1 час на хладно.

Овалвам крилцата в брашно и пускам в гореща мазнина. За пържене използвайте дълбок съд с повечко мазнина. Може да се изпържат и във фритюрник.

Когато се зачервят добре са готови. Изваждам върху кухненска хартия за да попие излишната мазнина.

В голяма дълбока купа смесвам кетчупа, чили соса, черния пипер, ригана, соевия сос и пресованите скилидки чесън. Разбърквам добре.

Прибавям изпържените крилца в купата и ги намазвам добре с пикантния сос.

Сервирам пърженото пиле топло с чаша бира или друго любимо питие.

Пикантните пилешки крилца са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: