Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с елда и пилешко

Салата с елда и пилешко

Салата с елда и пилешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"При тази вкусна салата как да не си налеем по една домашна ракийка и да си пожелаем наздраве"

Необходими Продукти

  • елда - 1/2 ч.ч.
  • пилешко бутче - 1 бр.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • тиквичка - 1/2
  • червена чушка - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 бр. скилидка
  • магданоз
  • зехтин
  • лимонов сок
  • сол - на вкус
  • зелени маслини - 7 - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се елдата и в тенджера сипваме 2 ч.ч. вода с натрошено кубче зеленчуков бульон. Варим 5 минути, добавяме нарязани парченца от тиквичката и продължаваме да варим до готовност.

Отцеждат се и сипваме в купа. Сварява се пилешкото бутче, отцежда се, обезкостяваме и нарязваме или накъсваме на малки парченца.

Прибавя се месото при елдата заедно с нарязани маслини без костилка, червена чушка нарязана на ленти, главата лук на полумесеци и нарязани стръкове магданоз. Разбъркват се добре с вилица.

В дървено хаванче счукваме скилидка чесън с щипка сол, зехтин и лимонов сок да стане кашичка.

С лъжица поръсваме салатата и леко се разбърква. Поднасяме със стрък пресен магданоз и питие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: