Елда с пилешко бутче

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Елда с пилешко бутче
Снимка: Мария Симова
1 / 2
06/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • елда - 100 г
  • пилешко бутче - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • морков - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • чушки - 1 бр. червена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешкото бутче и го поставете в тенджера със студена вода заедно със ситно нарязания лук и морков на кубчета, варите до готовност на месото.

Извадете бутчето и обезкостете, върнете месото при бульона, добавете предварително измитата елда и я прибавете към ястието.

Варите около 10 минути до готовност (набъбване) на елдата.

Преди да свалите тенджерата от огъня, посолете и поръсете с черен пипер на вкус, прибавете кубчето масло, разбъркайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: