Начин на приготвяне
Измива се елдата и в тенджера сипваме 2 ч.ч. вода с натрошено кубче зеленчуков бульон. Варим 5 минути, добавяме нарязани парченца от тиквичката и продължаваме да варим до готовност.
Отцеждат се и сипваме в купа. Сварява се пилешкото бутче, отцежда се, обезкостяваме и нарязваме или накъсваме на малки парченца.
Прибавя се месото при елдата заедно с нарязани маслини без костилка, червена чушка нарязана на ленти, главата лук на полумесеци и нарязани стръкове магданоз. Разбъркват се добре с вилица.
В дървено хаванче счукваме скилидка чесън с щипка сол, зехтин и лимонов сок да стане кашичка.
С лъжица поръсваме салатата и леко се разбърква. Поднасяме със стрък пресен магданоз и питие.