Консервирана каракуда

Консервирана каракуда
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
17/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции3
"За дните, в които сте прекалено изморени да готвите."

Необходими Продукти

  • каракуда - 3 кг изчистена риба
  • оцет - 250 мл
  • олио - 400 мл
  • черен пипер - 2 пакетчета на зърна
  • бахар - 1/2 пакетче
  • дафинов лист - няколко листа
  • сол - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме в тенджера под налягане.

Нареждаме в тенджерата рибата, смесена с подправките.

Добре е на дъното да сложим нещо, което да предпазва рибата да не залепне - аз сложих клонки от лоза. Оставяме рибата да заври.

След като заври, засичаме 1 час и я махаме от огъня.

След това нареждаме в буркани догоре.

Затваряме с капачките и стерилизираме за около 20 минути.

Костите стават меки още в тенджерата от оцета.

По тази рецепта може да се консервира всякаква риба като платика, скобар, а може и да е мешана.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: