Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Каракуда с яйчена панировка

Каракуда с яйчена панировка

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Каракуда с яйчена панировка
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
07/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ако не ви се пълни шаран, едни бързи панирани каракуди са доволно решение на Никулден"

Необходими Продукти

  • каракуда - 1 кг
  • сол
  • брашно
  • яйца - 3, 4 бр.
  • галета - 100 г
  • домати 4 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каракудите се почистват, като се разрязва коремчето и вътрешностите се изкарват. Главата се отрязва. Измиват се добре. Всички рибки се посоляват добре.

Приготвят се 3 дълбоки чинии. В първата чиния се слага брашно. Във втората се чукват яйцата и разбиват добре. В третата се слага галетата.

Всяка рибка се овалва в брашно. Потапя се в яйцата и се овалва с галета. Рибките се нареждат върху дъска.

Когато всички рибки са подготвени, в тиган се сипва повечко олио и се лага на котлона, за да загрее. Преди каракудите да се изпържат се потапят още един път в яйцата и се слагат в загрятото олио.

Пържат се от двете страни. Изпържените с яйчена панировка каракуди се изкарват върху кухненска хартия.

Подготвя се гарнитурата за рибата пане. Доматите се измиват и нарязват на едри полумесеци. Посоляват се.

По желание пържената риба се поръсват с малко олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: