Начин на приготвяне
Каракудите се почистват, като се разрязва коремчето и вътрешностите се изкарват. Главата се отрязва. Измиват се добре. Всички рибки се посоляват добре.
Приготвят се 3 дълбоки чинии. В първата чиния се слага брашно. Във втората се чукват яйцата и разбиват добре. В третата се слага галетата.
Всяка рибка се овалва в брашно. Потапя се в яйцата и се овалва с галета. Рибките се нареждат върху дъска.
Когато всички рибки са подготвени, в тиган се сипва повечко олио и се лага на котлона, за да загрее. Преди каракудите да се изпържат се потапят още един път в яйцата и се слагат в загрятото олио.
Пържат се от двете страни. Изпържените с яйчена панировка каракуди се изкарват върху кухненска хартия.
Подготвя се гарнитурата за рибата пане. Доматите се измиват и нарязват на едри полумесеци. Посоляват се.
По желание пържената риба се поръсват с малко олио.