Карнъ салад (Салата корем)

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68376121586
17/09/2017
"Ще ви плени от първата хапка!"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 499
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • патладжан - 2 бр. средно големи
  • горчица - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • босилек - 3 - 4 стръка пресен
  • краве сирене - 100 г
  • кромид лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • мазнина - за пържене
  • сол
  • маслини - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива и се нарязва на кръгчета. Поставя се в купа със солена вода, за да му се премахне горчивият сок. Подсушава се и се поръсва със сол, след което се изпържва в сгорещена мазнина до златисто. Хубаво е да се остави върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.

След това се приготвя сос от горчицата, меда, балсамовия оцет, зехтина и пресния босилек. Всички те се слагат в блендер и се пасират.

В подходяща чиния се нареждат кръгчетата патладжани и се намазват с приготвения сос.

Върху тях се поръсва настъргано сирене, след това се посипва с нарязания на ситно лук.

Накрая се слага от нарязаните на кубчета домати.

Патладжанът се гарнира с пресен босилек и маслини.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар