Начин на приготвяне
Патладжанът се измива и се нарязва на кръгчета. Поставя се в купа със солена вода, за да му се премахне горчивият сок. Подсушава се и се поръсва със сол, след което се изпържва в сгорещена мазнина до златисто. Хубаво е да се остави върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.
След това се приготвя сос от горчицата, меда, балсамовия оцет, зехтина и пресния босилек. Всички те се слагат в блендер и се пасират.
В подходяща чиния се нареждат кръгчетата патладжани и се намазват с приготвения сос.
Върху тях се поръсва настъргано сирене, след това се посипва с нарязания на ситно лук.
Накрая се слага от нарязаните на кубчета домати.
Патладжанът се гарнира с пресен босилек и маслини.