Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата Коб

Салата Коб

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Салата Коб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • салата айсберг - 5 листа
  • маруля - 5 листа зелена салата
  • домати - 1 бр.
  • авокадо - 1 неголямо
  • лук - 1 глава, средна до малка
  • синьо сирене - 60 г или обикновено (120 г)
  • бекон - 5 ленти
  • яйца - 2 бр. сварени
  • пилешко месо - 1 пилешко филе
  • за дресинга
  • оцет - 40 мл винен
  • кафява захар - 1/3 ч.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л. прясно изцеден
  • сол - 1 ч.л.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 100 мл
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата предварително. Поръсете пилешкото филе с малко сол и го изпечете заедно с бекона на грил тиган или на скара.

За дресинга смелете първо чесъна с малко сол и добавете всички останали съставки. Добре разбийте и овкусете с него скълцаната маруля и салата Айсберг.

Нарежете на дребни парченца лука и домата. С подобна големина нарежете и авокадото, пилешкото и синьото сирене - на кубчета. Натрошете бекона и нарежете варените яйца на кръгчета.

В голямо плато разпределете салатите като канапе, а отгоре наредете в колонки една до друга останалите продукти.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: