Начин на приготвяне
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се варят в подсолена вода. След като картофите са сварени, се смачкват на пюре.
Отделят се жълтъците. Към картофите се прибавят жълтъците и прясното мляко. Разбъркват се. След това се прибавят и изброените подправки. Отново се разбърква.
Белтъците се разбиват хубаво на сняг. След като са разбити, се прибавят постепенно към картофената смес. Разбърква се хубаво. Ако сместа е рядка, се прибавя малко брашно, колкото да стане гъста смес.
От готовата смес се оформят крокетите. За да се оформят по-лесно, ръцете се мокрят леко с вода.
В тиган се слага олио да се сгорещи. След като олиото се загрее, се слагат в него крокетите. Пържат се от двете страни до получаването на златист цвят.
След това се варят и се редят върху кухненска ролка, за да се отцеди излишната мазнина от вкусното бирено мезе.
Картофените крокети за бира са готови.