Начин на приготвяне
Нарежете лука и чесъна на дребно, почистените чушки от семките на кубчета, гъбите на полумесеци.
Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура и запържете лука за около 3-4 мин. Добавете каймата, пържете като бъркате и натискате, докато каймата стане на трохи и промени цвета си около 10 мин.
Добавете чесъна, чушките и гъбите и разбъркайте.
Пържете около 5 минути и добавете доматеното пюре. Отново пържете и разбърквайте постоянно около 5 мин. Добавете бульона и черния пипер, разбъркайте и покрийте с капак.
Варете около 20 минути, махнете капака и гответе още около 5 мин, докато чилито се сгъсти.
Телешката кайма с чушки и гъби е готова.