Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Чили»Телешка кайма с чушки и гъби

Телешка кайма с чушки и гъби

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Телешка кайма с чушки и гъби
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Ето това е рецептата, която може да събуди апетита на всеки от вас"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г телешка
  • лук - 1 глава
  • чесън - скилидки
  • домати - 400 г кутия обелени на кубчета
  • чушка - 1 червена
  • чушка - 1 зелена
  • гъби - 150 г печурки
  • бульон - 150 мл
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - на вкус
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на дребно, почистените чушки от семките на кубчета, гъбите на полумесеци.

Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура и запържете лука за около 3-4 мин. Добавете каймата, пържете като бъркате и натискате, докато каймата стане на трохи и промени цвета си около 10 мин.

Добавете чесъна, чушките и гъбите и разбъркайте.

Пържете около 5 минути и добавете доматеното пюре. Отново пържете и разбърквайте постоянно около 5 мин. Добавете бульона и черния пипер, разбъркайте и покрийте с капак.

Варете около 20 минути, махнете капака и гответе още около 5 мин, докато чилито се сгъсти.

Телешката кайма с чушки и гъби е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: