Начин на приготвяне
Измийте гъбите и ги нарежете на ситно. Зеления лук измийте и наситнете. Моркова обелете и настържете.
Загрейте маслото в дълбок тиган, добавете нарязания чесън, сложете лука и морковите. Оставете да се задушат.
След това добавете каймата и разбийте на трохи. Следват гъбите и зелените чушки. Оставете плънката за пълнените чушки да се задуши за кратко.
Добавете подправките, доматите от консерва и една щипка захар. Оставете да къкри за 10-тина минути. През това време изтърбушете пипера като запазите капачетата.
Когато сместа е готова, напълнете чушките с кайма и ги подредете в тава, заедно с капачетата.
Добавете малко вода и печете пълнените пиперки с телешка кайма и гъби в загрята на 180 градуса фурна до готовност.