Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени пиперки с телешка кайма и гъби

Пълнени пиперки с телешка кайма и гъби

Пълнени пиперки с телешка кайма и гъби
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Кой първи ще опита тези пълнени чушки?"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 500 г
  • гъби - 320 г
  • моркови - 100 г
  • магданоз - 1 връзка
  • зелени чушки - 50 г
  • червени чушки - 800 г
  • домати - 400 г от консерва
  • зелен лук - 50 г
  • захар - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 2 щипки
  • чубрица - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • краве масло - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гъбите и ги нарежете на ситно. Зеления лук измийте и наситнете. Моркова обелете и настържете.

Загрейте маслото в дълбок тиган, добавете нарязания чесън, сложете лука и морковите. Оставете да се задушат.

След това добавете каймата и разбийте на трохи. Следват гъбите и зелените чушки. Оставете плънката за пълнените чушки да се задуши за кратко.

Добавете подправките, доматите от консерва и една щипка захар. Оставете да къкри за 10-тина минути. През това време изтърбушете пипера като запазите капачетата.

Когато сместа е готова, напълнете чушките с кайма и ги подредете в тава, заедно с капачетата.

Добавете малко вода и печете пълнените пиперки с телешка кайма и гъби в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: