Начин на приготвяне
В купа се разбиват маскарпонето, захарта и заквасената сметана на гладък крем.
В друга купа се разбива течната сметана. Ако не е подсладена, се разбива с още четири супени лъжици захар.
Двата крема се смесват и внимателно се разбъркват.
Белият шоколад се разтопява на водна баня и след като леко се охлади, също се прибавя заедно с ромовата есенция. Кремът се разбърква отново бавно и внимателно до пълното му хомогенизиране.
Бишкотите се потапят само за момент в прясното мляко и се нареждат една до друга изправени във форма с подвижен борд. След това с напоени бишкоти се покрива плътно и дъното на формата.
Върху тях се разпределя половината от крема. Формата може да се се чукне един-два пъти по масата или работния плот, за да излезе въздухът. Нареждат се втори пласт с бишкоти и се намазват с останалия крем.
Формата се завива с прозрачно домакинско фолио и се слага в хладилника за около десет часа.
Преди сервиране бишкотената торта се гарнира с пресни плодове - в случая с боровинки и малини.
Бързата торта с бишкоти е готова.