Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с кашкавал, сирене и бира

Пилешки дробчета с кашкавал, сирене и бира

Пилешки дробчета с кашкавал, сирене и бира2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Каквото се готви с бира, трябва да се консумира с апетит и ... бира!"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • олио - 100 мл
  • бира - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 100 г
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме дробчетата със студена вода оставяме ги да се изцедят и поставяме в тавичка.

Към тях прибавяме бирата, олиото, солта черния пипер и чубрицата.

Предварително загряваме на 180 градуса фурна и поставяме дробчетата.

При приготвянето им не се изисква много време, а и не се пекат много - около 20 минути, за да не станат корави.

След 20 минути изваждаме пилешките дробчета и добавяме настъргания кашкавал и сирене.

Поставяме отново във фурната и печем, докато самият кашкавал се разтопи.

Поднасяме дробчетата с поръсен отгоре ситно наряза магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: