Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пияни пилешки дробчета с гъби и бира на фурна

Пияни пилешки дробчета с гъби и бира на фурна

Бисерка ЙосифоваБисерка Йосифова
Чирак
83767152669
08/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Опияняващо вкусни и много лесни за приготвяне - пияни пилешки дробчета с гъби и бира"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • соев сос - 5 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • брашно - за овалване
  • масло - 90 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • лук - 2 - 3 глави
  • гъби - 300 г
  • бира - 1 ч.ч.
  • сол - 2 щипки
  • чубрица - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата измих и изцедих. В купа ги поръсих със соев сос, черен пипер и кимион и ги оставих да се мариноват за кратко.

Овалях ги в брашно и сложих в тавичка с масло и олио да се пекат на 200 градуса за около 30 минути.

През това време нарязах лука на полумесеци и дребни гъбки на две.

Извадих тавичката, сложих гъбите и лука върху дробчетата, налях 1 ч.ч. бира и 1/2 ч.ч. вода, поръсих със сол, черен пипер и чубрица.

Сложих няколко парченца масло и пекох още 30 мин. Един път извадих от фурната и обърнах дробчетата с лук!

Вкусно е!

Източник: Бисерка Йосифова от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: