Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с бира и гъби на фурна

Пилешки дробчета с бира и гъби на фурна

ПетяПетя
Готвач
1281k2803
Пилешки дробчета с бира и гъби на фурна
Снимка: Петя
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Нямате нужда от повод, за да поканите приятели на обяд, трябват ви само 1 тава пилешки дробчета с бира и гъби на фурна и ... бира"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 300 - 400 г
  • бира - 200 мл
  • мариновани гъби - 200 г
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка направо във фурната се сгорещява олиото.

Изчистените, измити и отцедени дробчета се овалват в брашното. И се запечатват от двете страни за по 4-5 минути в сгорещеното олио.

Прибавят се и гъбите, пържат се 3-4 минути и се заливат с бирата.

Подправят се на вкус със солта и черният пипер и се слага дафиновия лист.

Тавичката се покрива с фолио и дробчетата се пекат на умерена фурна около 30 минути.

Маха се фолиото и се запичат за 10-15 минути.

Сервират се с картофена салата или картофено пюре.

Добър апетит!

Пилешките дробчета с бира и гъби на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: