Начин на приготвяне
Измиваме зеления лук и го нарязваме на колелца. Измиваме, обелваме и начукваме чесъна.
В тиган запържваме в загрята мазнина лука и каймата. Пържим около 5 минути и добавяме чесъна. Разбъркваме и прибавяме доматения сос. Овкусяваме със сол, черен пипер и куркума.
Варим, докато поизври водата /около 10 минути/, като разбъркваме от време на време.
В тенджера кипваме вода според описанието на пакета паста конкилие. Добавяме към водата 2-3 супени лъжици олио и сол. Варим за 7-8 минути и слагаме пастата в студена вода, за да се спре варенето.
Отцеждаме хубаво водата и ги прибавяме към соса с кайма. Разбъркваме и сервираме топли.
По желание можем да настържем кашкавал или пармезан!