Начин на приготвяне
Лесните тортелини в сос Алфредо се приготвят толкова бързо и са невероятно вкусено, кремообразно ястие. Най-хубавото е, че е готово само за 20 минути от началото до края! Един от любимите ни начини за сос Алфредо е върху любимите ми и много апетитни тортелини със сирене.
Използвам пресни тортелини, които можете да намерите в повечето хранителни магазини, така че улеснява направата на тази рецепта. Също така вярвам, че използването на пресни тортелини има много по-добър вкус от замразените тортелини.
Тайната съставка тук е пресните тортелини! Могат да се използват сухи тортелини, но пресните (а и прясната паста като цяло) просто имат много по-добър вкус и намаляват времето за готвене наполовина. Така или иначе, препоръчвам да удвоите тази рецепта за паста, иначе ще се борите за всяка хапка!
Първа стъпка. В голяма тенджера с вряща подсолена вода гответе тортелини според инструкциите на опаковката; отцедете добре.
Разтопете масло в тенджера на умерен огън. Добавете чесън и люспи от червен пипер и гответе, като разбърквате често, докато започне да ухае или около 1 минута. Добавете брашното и разбъркайте, докато леко покафенее, около 1 минута.
Постепенно добавете половината мляко и гответе, като разбърквате постоянно, докато леко се сгъсти, около 2-3 минути. Изсипете другата половина и добавете сирената и разбъркайте, докато се разтопят, около 1-2 минути.
Ако сместа е твърде гъста, добавете още мляко, ако е необходимо; подправете със сол и черен пипер, на вкус. Добавете тортелините в соса за паста и внимателно разбъркайте да се смесят със соса.
Сервирайте веднага, гарнирано с магданоз и чери доматки, ако желаете. Насладете се на невероятните тортелини, които по нищо не отстъпват на пелмените.