Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с бекон и гъби

Фарфале с бекон и гъби

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Фарфале с бекон и гъби
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Грехота е да приготвиш толкова вкусно ястие и да не си сипеш допълнително"

Необходими Продукти

  • бекон - 50 г нарязан на кубчета
  • фарфале - 130 г паста
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава малка
  • гъби - 100 г печурки
  • сметана - 100 мл за готвене
  • чесън - 1 скилидка нарязана на ситно
  • пармезан - 30 г
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на тънки парчета. Нарежете лука и чесъна на ситно, а бекона - на кубчета.

Загрейте зехтина в тиган на котлона на умерена температура. Запържете гъбите за около 5 мин.

Добавете лука и чесъна и гответе още около 5 мин. Добавете бекона, сметаната и пармезана и разбъркайте хубаво.

Овкусете с черен пипер. Гответе соса около 5 мин.

Сварете фарфалето според инструкциите на производителя.

Добавете в соса сварената и отцедена паста, като разбъркате добре, за да се покрие със соса.

Фарфалето с бекон и гъби е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: