Начин на приготвяне
Запържете ситно нарязания лук в предварително загрятия зехтин в голям дълбок тиган.
Почистете гъбите и ги нарежете на парчета (средно големи).
Добавете ги към лука и ги запържете за около 5-7 мин. Добавете доматите, ригана, черния пипер и солта. Разбъркайте хубаво и гответе за около 10 мин.
Добавете гъбения бульон и изсипете суровото фарфале. Разбъркайте хубаво пастата със соса. Гответе около 10 минути, като разбърквате от време на време.
Отстранете капака, добавете сметаната и разбъркайте отново много добре.
Варете още около 3-5 мин. докато пастата се свари до готовност и сосът се редуцира.
Добавете по желание пармезан в готовата паста или посипете след като сервирате в чинии.
Фарфалето със сметаново-доматен сос и гъби е много вкусно.