Начин на приготвяне
Загрейте вода в подходящ съд. Добавете една супена лъжица зехтин. След като водата заври, изсипете пастата и варете до готовност.
Отстранете съда от котлона, излейте горещата вода през решетка и изплакнете фарфалето със студена вода. Отцедете.
В друг съд загрейте останалия зехтин и добавете доматения сос. Запържете и добавете захарта. Овкусете със сол и риган. След като сосът се сгъсти, отстранете съда от котлона.
Изсипете фарфалето в подходяща купа, а от горе полейте с доматения сос.
Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Запържете ги в сгорещеното масло. Гответе до златист загар.
Изсипете гъбите в масло върху фарфалето и поднесете.
Фарфалето с доматен сос и гъби е готово.