Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с гъби

Фарфале с гъби

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Фарфале с гъби1 / 2
13/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • чушки - 1 бр., жълта, на филийки
  • чушки - 1 бр., червена, на филийки
  • зехтин - 4 с.л.
  • домати - 4 бр., обелени и нарязани
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • гъби - 300 г, на тънко
  • сметана - 3/4 ч.ч. (180 г), пълномаслена
  • фарфале - 500 г (тестени пеперудки)
  • пармезан - 1/2 (60 г)
  • босилек - листа от пресен за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се запържват в зехтина около 10-15 мин., като се добавя и доматеният сос.

След като сосът се сгъсти, се добавя сметаната.

Тестените пеперудки се варят в подсолена и вряща вода до пълна готовност.

Изцеждат се и се прехвърлят при соса. Поръсва се с пармезана, като леко се забъркват

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: