Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Картофена фокача

Картофена фокача

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Картофена фокача1 / 2
29/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • вода - 150 мл
  • брашно - 250 г
  • картофи - 1 брой, голям, около 100 г
  • мая - 1/4 пакетче за хляб
  • розмарин - пресен или сух, на вкус
  • мед - 1 ч.л. или захар
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофа. Разтворете маята в хладката вода заедно с меда или захарта и 2-3 с.л. брашно. Разбъркайте и оставете за 15-20 минути на топло място.

Охладения и сварен картоф настържете и разбъркайте с брашното. Прибавете сместа с маята и розмарина.

Постепенно замесете меко и еластично тесто, добавяйки и малко от зехтина. Готовото тесто оставете да втаса за 1 час.

След това го разстелете в тава, застлана с хартия за печене. Намажете обилно отгоре фокачата със зехтин и поръсете с розмарин и едра сол.

По желание може да поръсите с босилек или риган, както и различни ядки или семена.

Оставете картофената фокача да втаса за половин час. След това я изпечете в загряна на 190 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станимир
Станимир
БРАВО!!!
16.06.2013 20:58