Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Картофена фокача с бекон

Картофена фокача с бекон

Diana IvanovaDiana Ivanova
Новак
3256
Картофена фокача с бекон
Снимка: Diana Ivanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ароматна картофена фокача, която впечатлява с вкус и визия"

Необходими Продукти

  • бекон - 500 г нарязан на тънки ленти
  • картофи - 4 - 5 бр. големи
  • кашкавал - 200 г настърган
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка нареждаме лентите бекон, предварително нарязан на тънко, като половината ленти са в тавичката, а другата половина излиза извън тавичката.

Отгоре нареждаме варени картофи, нарязани на шайби, осоляваме ги със сол и черен пипер и поръсваме с настърган кашкавал.

После пак един ред картофи, кашкавал и накрая загъваме с другата част на бекона, така че да се запечата добре.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути. Преди да обърнем фокачата в чиния, изцеждаме излишната мазнина от тавичката.

Поднасяме Картофената фокача с бекон топла за мезе със студена бира ;)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: