Мариновани домати

Мария СимоваМария СимоваГуру110757104913
24/09/2017
"Този път, вместо със салата, поднесете ракийката с ароматни мариновани домати и наздраве "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 641
  • Преглеждания за месеца194
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • домати - 2 кг
  • червени чушки - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • люта чушка - 1 бр.
  • ябълков оцет - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • захар - 80 г
  • сол - 30 г
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките, чесъна и ги смилете. Поставете сместа в купа, добавете солта захарта, олиото, оцета и ситно нарязаният магданоз.

В чист и подсушен 3 литров буркан, нарежете на филии доматите, като ги подреждате хоризонтално. Някъде по средата на буркана сипете половината от маринатата и допълнете буркана с останалите нарязани домати.

Най-горе сипете останалата ароматна марината. Затворете капака на буркана много добре. Поставете го на хладно място (ако е лято, в хладилник), 12 часа, след което обърнете буркана, за да се мариноват и горните слоеве домати, а след още 12 часа поставете в нормална позиция буркана.

Така вашето ароматно мезе за ракийка е готово.

Издържа цяла седмица на хладно, ако остане.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар