Начин на приготвяне
Зареждаме оризоварката с ориз, разбъркан с хималайска сол, черен пипер и шарлан.
Наливаме водата, затваряме капака и включваме да се готви.
След като е сварен, го оставяме малко да поизстине и след това го разстиламе в блюдото, с което ще го поднесем.
Прибавяме домашно консервираните домати с магданоз и киселите мариновани тиквички, които сме наситнили на кубченца.
По желание поливаме символично със сусамово масло - изключително добра комбинация с ориза!
Разбъркваме и поднасяме експресната оризова салата - свежа и сладко-кисела на вкус - за обяд или вечеря.
Лесен и вкусен вариант за моментите, когато е нужно да приготвим нещо за нула време!
Оризът Аламинут с мариновани домати и тиквички е много вкусен.