Френски ванилов сладолед

ИларияИларияНовак1171205
29/07/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 015
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете сметаната в съд на котлона да се загрее заедно с млякото и семенцата от остърганите ванилови шушулки, заедно със целите шушулки.

Отделно разбийте жълтъците, захарта и солта на гладък и пухкав крем.

Махнете шушулките ванилия от кипналата млечна смес и при непрекъснато разбиване я долейте към яйчения крем.

Върнете съда на котлон и го намалете. Бъркайте и оставете крема да се вари до сгъстяване.

Снемете от котлона и го прецедете през голяма цедка, като притискате с шпатула, за да се прецеди добре.

Оставете да се охлади и след това го сложете да се замрази.

По време на замразяването на няколко пъти може да вадите сладоледа и да го разбивате с миксер, за да избегнете ледените кристалчета, които може да се получат.

Поднесете френския ванилов сладолед в купички и гарниран с плодов топинг или сладко по желание.

Рейтинг

5 9
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар