Начин на приготвяне
Нарежете зеленчуците на ситни кубчета. Запържете в сгорещения зехтин първо лука, чушките, моркова и целината на среден огън до омекване. Сложете каймата заедно с бялото вино и бъркайте, докато стане на трохи и виното се изпари.
Сипете доматите заедно с чесъна и гответе 10 минути на слаб огън. Овкусете със сухите подправки и сол. След като остане на мазнина, отстранете от огъня и добавете прясно накълцания магданоз.
Сварете пастата в подсолена вода, спазвайки указанията на производителя. Оставете да се отцежда от водата в голяма цедка, като поръсите със зехтин и разбъркате, за да не слепва.
Заемете се с бешамела, загрявайки на среден огън маслото и зехтина. Сипете брашното наведнъж, бъркайки 2 минути. Налейте прясното мляко на тънка струйка, без да спирате да бъркате. Малко по малко сместа ще започне да се сгъстява. Варете на бавен огън до желаната от вас гъстота и накрая подправете с белия пипер, индийско орехче и сол.
Смесете пастата със каймата и зеленчуците и разпределете равномерно в тавичка. Отгоре подредете пуешко филе, нарязано на възможно най-фини парченца.
Залейте с бешамела и поръсете с настърган ементал.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до лек златист загар.
При сервиране по желание посипете с пресен босилек за още аромат!
Ястието е много богато и вкусно!
Добър апетит!