Туршия от карфиол, камби и моркови с варена марина

Стоянка  РусеноваСтоянка РусеноваЕксперт486122277
25/09/2017
"Гарантирано най-хрупкавата туршийка за зимата!"
Приготвяне60 мин.
Готвене24 мин.
Общо84 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо78 832
  • Преглеждания за месеца16179
  • Преглеждания за седмицата1438
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • камби - 6 кг
  • моркови - 1 кг
  • карфиол - 1 китка
  • едра сол - 1 кг
  • вода - 6 л
  • За марината
  • оцет - 1.800 л
  • захар - 1.500 кг
  • натриев бензоат - 1 с.л.
  • черен пипер
  • бахар
  • дафинов лист
  • хардал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме камбите. Нарязваме ги на не много дребно.

В дълбок съд изсипваме 6 литра вода и разтваряме 1 килограм едра сол и прибавяме нарязаните камби. Камбите стоят в солената вода 24 часа.

Час и половина преди да извадим камбите, поставяме готовите нарязани на колелца моркови и накъсания карфиол на розички.

През това време си приготвяме марината. В дълбок съд изсипваме оцета, захарта, слагаме и всички подправки както натриев бензоат.

Всичко това слагаме на котлона и оставяме да ври, докато се разтопи захарта.

Махаме и оставяме да изстине.

Маринатаta можем да си я приготвим от предния ден, за да е готова изстудена.

Напълваме бурканите със зеленчуците и отгоре наливаме марината.

Затваряме с капачки.

От тези продукти излизат около 3 бр. 3 л буркани.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Стоянка  Русенова
Така е Севде.
2
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
25.09.2017 13:53
Обожавам тази рецепта! Става за около две седмици и свършва бързо. Зеленчуците са с приятна хрупкава текстура, а вкусът на марината неустоим!
6
1
Стоянка  Русенова
Ziynep Djaner-солената вода се изхвърля.
0
0
Ziynep Djaner
Ziynep Djaner
07.09.2018 10:49
Аз искам да задам такъв въпрос марината съм я приготвила но какво става с солената вода с камбите ???
2
3