Начин на приготвяне
Това е количеството продукти за една доза марината.
В дълбок съд изливате водата, оцета, захарта и солта. Ако използвате морска едра сол, имайте предвид, че е необходимо повече бъркане и повече време, за да се стопи изцяло.
Врялата марината се излива върху напълнени буркани с туршия.
Може да използвате всякакви зеленчуци: зеле, моркови, карфиол, цвекло, целина, скилидка чесън за буркан и т.н.).
Така залят бурканът се затваря и се обръща с капачката надолу, за да се вакуумира и се покрива с памучна кърпа.
Стои една нощ така и на сутринта обръщате и прибирате в мазето.
Приятен апетит с моята варена марината за туршия!
Научи също кога се пресича туршията, какъв оцет се слага на туршия или опитай нашата туршия в трилитрови буркани.
Коментари
Благодаря предварително хубав ден