Начин на приготвяне
Слагаме тортелините да се варят в тенджера, като се следват указанията от опаковката.
През това време се подготвя сосът.
Обелвама лука и го нарязваме на ситно. Задушаваме го, докато омекне /около 5 мин/, към него прибавяме и нарязания на тънки ивици бекон /може да се замени с друг колбас - например шунка, може да си ги нарежете както желаете, аз избирам на ивици, тъй като се усеща вкусът му/.
След около 5 мин прибавяме и гъбите и бъркаме, докато омекнат и придобият кафеникав цвят. Когато всичко е добре задушено, изсипваме сметаната и бъркаме на котлона около 10-тина минути още, да се сгъсти сосът.
Има два варианта за сервиране:
Единият е да се обърка сосът с всичките сварени тортелини и да се сервира така.
Другият вариант е да сервирате в чиния порция от тортелините /150 г/ и по средата да добавите един черпак от соса /или повече, в зависимост от това кой как обича/ и всеки да си го разбърка.
Ще споделя личното си мнение: вторият вариант е по-естетичен, но недостатъкът му е, че могат да останат тортелини накрая, за които да няма сос. Ако правилно разпределяте, няма опасност това да се случи. Вие си преценете!
Надявам се да Ви хареса рецептата!
Тортелините с бекон, гъби и сметана са готови.