Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Конкилие с домашно вино

Конкилие с домашно вино

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Конкилие с домашно вино
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
6 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
21 мин.
Порции
1
"Уж само конкилие и сос, а се е получило толкова вкусно..."

Необходими Продукти

  • конкилие - 100 г
  • олио - няколко капки
  • сол - на върха на малка лъжичка
  • за соса
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр. червена (малка)
  • зехтин - 1 с.л.
  • риган - щипка
  • червено вино - 30 мл
  • сол - щипка
  • пармезан - за гарниране настърган
  • магданозено песто - за гарниране по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пастата да се вари във вряща подсолена вода с няколко капки олио. Не я преварявайте, оставете я съвсем леко жилава! Изстудете във вода и отцедете добре в гевгир.

В тиган със зехтин запържете нарязания на ситни кубчета кромид и накълцания на ситно чесън. Прибавете червената чушка, накълцана на кубчета. Посолете. Оставете зеленчуците леко хрупкави.

Прибавете пастата и виното. Готвенето на паста във вино ѝ придава не само необичаен и красив цвят, но и много нежен вкус, който напомня за благородната напитка.

Овкусете с риган.

Щом изври виното, ястието е готово.

Поръсете с настърган пармезан и декорирайте с магданозеното песто по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: