Торта Бонбон

EлзаEлза
Чирак
48358106
Торта Бонбон
Снимка: Eлза
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Торта бонбон си търси компания са следобедното кафе, има ли желаещи"

Необходими Продукти

  • за бонбоните
  • сухар - 300 г
  • извара - 100 г
  • масло - 50 г
  • кондензирано мляко - 50 г
  • какао - 2 с.л.
  • орехи - 170 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • За крема
  • яйца - 2 бр.
  • нишесте - 2 с.л. с връх
  • мляко - 400 мл
  • кондензирано мляко - 200 мл
  • извара - 200 г
  • желатин - 20 г
  • прясно мляко - 100 мл за разтваряне на желатина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете сухара в блендер и го смелете. Стопете маслото и го прибавете към сухара. Към тази смес добавете изварата и кондензираното мляко, Разбъркайте до хомогенна смес.

Разделете сместа на две части. В едната добавете какаото и 25 мл мляко, а в другата - орехите (по желание може да ги запечете в сух тиган или МФ) и останалите 25 мл мляко.

Разбъркайте и от всяка смес оформете бонбони с големина на малък орех. Наредете ги във форма за торта със свалящ се ринг, като редувате бял и кафяв бонбон. Сложете ги в хладилник да стегнат.

За крема сложете млякото да загрее. Разбийте яйцата, добавете нишестето и бъркайте до хомогенна смес. При непрекъснато бъркане добавете топлото мляко към яйчената смес и върнете на котлона да се свари гладък крем.

Оставете крема за 20 мин да изстине. В леко изстиналия крем добавете изварата и кондензираното мляко. Разбийте до хубава гладка смес. Аз го направих с пасатор.

Разтворете желатина в 100 мл прясно мляко. Когато набъбне, сложете купата на водна баня да се втечни. Разтворения желатин изсипете при непрекъснато бъркане към крема.

С получената смес залейте стегнатите бонбони. Леко ударете формата в плота за да излезе въздухът и да няма шупли.

Оставете в хладилник за 2-3 часа да стегне.

Аз отделих 3-4 с.л. от крема за украса, оставих го на стайна температура. След час в хладилника (леко беше стегнала отгоре) извадих тортата и рисувах разни завъртулки. Прибира се отново в хладилника. Украсата е по ваш избор.

Да ви е сладко!

Изключително, вкусна, много лека и приятна торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: