Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Пандишпаново руло с малини

Пандишпаново руло с малини

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Пандишпаново руло с малини
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
13/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Пандишпаново руло с малини е разкошно, а гостите ви могат да му се насладят с чаша ликьор"

Необходими Продукти

  • масло - 25 г
  • сметана на прах - 6 с.л. /турски продукт, има снимка/
  • прясно млкяко - 150 мл.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 9 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 9 с.л.
  • малини - 200 г
  • пудра захар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и прясното мляко се изкарват от хладилника, за да се използват на стайна температура. Малините се измиват и отцеждат добре. Нарязват се на половинки.

В купата на миксера се слага маслото. Разбива се. Добавят се сметаната на прах и олиото. Добавя се прясното мляко. Разбива се до получаване на сметанова смес. Оставя се в хладилника да стегне.

Предварителната подготовка на сметановия крем не е задължителна.

Подготвя се пандишпановият блат за рулото. Чукват се яйцата, като белтъците и жълтъците се разделят. В купата на миксера се слагат белтъците. Разбиват се. Добавят се 3 с.л. захар. Разбиват се на сняг.

Прехвърлят се в голяма купа. Купата на миксера се измива и подсушава. В нея се слагат жълтъците. Добавят се останалите 6 с.л. захар. Разбива се до пухкавост. Постепенно се добавя брашното. Разбива се. Добавя се половината от разбитите белтъци и отново се разбива.

Добавят се останалите белтъци и внимателно се разбърква с шпатула, за да се запази пухкавостта на сместа.

Подготвя се голяма правоъгълна тава с хартия за печене. Леко се намазнява. Фурната се загрява на 250 °C.

Пандишпановата смес се разпределя равномерно в тавата. Отгоре се нареждат малинките. Може да се наредят във фигурки. Пече се 5-10 минути до златист загар. Не бива блатът да се запича много, за да не става твърд.

Изкарва се върху влажен тензух с горната част надолу, за да остане по-красивата част от външната страна на рулото.

Завива се и отгоре с тензуха и се оставя да се охлади, за да не се разтече сметановият крем. Върху блата се разпределя сметановият крем по цялата дължина, като не се маже съвсем в края, за да не излиза кремът.

Навива се сладко пандишпаново руло. Оставя се в хладилника да стегне. Към пандишпановото руло с малини може да се добави допълнителна сладост с пудра захар, но по мой вкус - не е необходимо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: