Начин на приготвяне
За крема сипете 500 мл от млякото в тенджерка и го оставете на котлона да заври заедно със захарта.
Разбийте трите жълтъка, нишестето и останалото мляко до гладка каша и ги прибавете към заврялото мляко при непрекъснато бъркане, за да не се образуват бучки. Бъркайте на слаб огън до образуване на гъст крем.
Нарежете белия шоколад и го добавете към горещия крем, разбъркайте добре и оставете крема да се охлади. Когато кремът е охладен, добавете към него разбитата сметана и кремът е готов.
За оформянето на тортата потапяйте за кратко бишкотите в какаото и ги подреждайте в избраната форма, залейте ги с половината крем и подредете отгоре кръгчета банан, повторете процедурата и оставете тортата в хладилник за кратко.
За ганаша нарежете млечния шоколад на ситно, залейте го със сметаната и го загрейте на водна баня, докато се получи лъскава еднородна смес.
Залейте тортата с ганаша и оставете да стегне в хладилник за няколко часа, по желание украсете с лешници, покрити с шоколад.
Бон апети!