Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотена торта с банани и шоколад

Бишкотена торта с банани и шоколад

Бишкотена торта с банани и шоколад
Снимка: Потребител#196367
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Всички рецепти, в които се говори за торта, са сред любимите ни, но тази определено ни е фаворит"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 200 г
  • За крема
  • прясно мляко - 600 мл
  • ванилия - 1 нишесте
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • бял шоколад - 100
  • разбита сметана - 350 мл
  • банани - 1 - 2 бр.
  • За сиропиране
  • какао - 200 мл или кафе
  • За ганаша
  • млечен шоколад - 100 г
  • сметана - 100 мл
  • По желание
  • лешници - покрити с шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема сипете 500 мл от млякото в тенджерка и го оставете на котлона да заври заедно със захарта.

Разбийте трите жълтъка, нишестето и останалото мляко до гладка каша и ги прибавете към заврялото мляко при непрекъснато бъркане, за да не се образуват бучки. Бъркайте на слаб огън до образуване на гъст крем.

Нарежете белия шоколад и го добавете към горещия крем, разбъркайте добре и оставете крема да се охлади. Когато кремът е охладен, добавете към него разбитата сметана и кремът е готов.

За оформянето на тортата потапяйте за кратко бишкотите в какаото и ги подреждайте в избраната форма, залейте ги с половината крем и подредете отгоре кръгчета банан, повторете процедурата и оставете тортата в хладилник за кратко.

За ганаша нарежете млечния шоколад на ситно, залейте го със сметаната и го загрейте на водна баня, докато се получи лъскава еднородна смес.

Залейте тортата с ганаша и оставете да стегне в хладилник за няколко часа, по желание украсете с лешници, покрити с шоколад.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: