Начин на приготвяне
Месото без мазнина 50-600 г се измива и с остър нож се нарязва на парчета, не по дебели от пръст. Кипва се вода и в нея се сваряват нарязаните на тънко парчета свинско. Месото се вари около час до омекване на парчетата.
Олиото се загрява и в него се запържват счуканите на ситно скилидки чесън заедно с чилито. Към получената смес добавяме солта, черния пипер и сока от ананас.
Магданозът се изчиства от стеблата и се нарязва на ситно, за да отдаде аромата си на маринатата, добавяме и него.
Добавяме останалите продукти за маринатата и разбъркваме до смесване на продуктите.
Изстиналите сварени свински парчета се овкусяват с тази марината, поставят се в подходящ съд и се заливат с останалата марината.
Оставят се да престоят, за да се мариноват 3-4 часа в хладилника, като е добре да са накиснати в марината, за което използвам плоска чиния и чист камък за притискане.
Маринованите парчета свинско се вадят и се изпичат на добре загрят грил, за около 30-50 минути в зависимост от дебелината и предварителната степен на готовност.
Като много ги обичаме в компанията на запечен на грила лук, който става готов, докато се изпичат пържолите и придобива невероятен аромат от маринованото месо.
Добре се комбинират със салата от домати и краставици или зелена салата.
Вкусното мариновано свинско на скара е готово.