Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Бирени Мезета»Вкусно мезе за бира (Бут на скара)

Вкусно мезе за бира (Бут на скара)

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Вкусно мезе за бира (Бут на скара)
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
23/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Това мезе е толкова вкусно, че не знаем първо мезето или първо бирата ще свърши Ти как мислиш?"

Необходими Продукти

  • свински бут - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • соев сос - 3 с.л
  • захар - 1 с.л
  • бира - 200 мл
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - щипка
  • чубрица - фино стрита
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинския бут на средно тънки парчета. Начукваме всяко парче от двете страни и заделяме на една страна, докато цялото месо е готово.

В тенджера смесваме соевия сос, бирата и захарта, леко загряваме на котлон не повече от 38-40 градуса (прави се с цел по-бързо овкусяване на месото), добавяме и другите подправки и слагаме месото, като го объркваме хубаво.

Постоява 1 час и може да се пече на скара.

Гарнираме с лук и подправки.

С такова мезе се изпива доста бира!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Сваля се от котлона и тогава се потапя месото.
24.05.2016 11:01
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Когато нямате много време да овкусите месото и чакате гости примерно е много подходяща. Не се завира а се затопля. Топла по бързо прониква в месото и се овкусява все едно е стояло часове. :)
24.05.2016 11:00
1
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Никога до сега не съм пробвала с предварително загрята марината,но ще пробвам с удоволствие.Преди да се сложи месото,марината се маха от котлона,нали не бъркам?
24.05.2016 10:48
1