Начин на приготвяне
Пастата се сварява в дълбока тенджера с подсолена вряща вода. След като се свари, се отцежда и изсипва в купа.
Зехтинът се загрява и към него се прибавят ситно нарязаните чесън и лютите чушлета. Задушава се няколко минути на умерена температура, като се внимава чесънът да не прегори.
Доматите с обелват и настъргват, за да станат на пюре, или се пасират и се добавят към чесъна и лютите чушлета, добавят се ситно накъсани листа босилек за аромат.
Оставя се да покъкри на умерен котлон около 15 минути, докато сосът се сгъсти.
Готовият сос се изсипва върху пенето, като всяка порция се поръсва със ситно настърган пармезан и се аранжира с листенца босилек и люта чушчица.
Ястието се сервира горещо.
Пене Арабиата е много вкусна паста, опитайте!