Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пене Арабиата

Пене Арабиата

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пене Арабиата
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Пене с пикантен сос Арабиата - и вие ли преглъщате гладно?"

Необходими Продукти

  • пене - 250 г
  • чесън - 3 скилидки
  • лют червен пипер - 3 ч.л. (едро смлян)
  • зехтин за готвене - 50 мл
  • домати - 500 г (или консерва)
  • босилек - 1 шепа
  • люти чушлета - 4 бр. червени
  • пармезан - за поръсване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в дълбока тенджера с подсолена вряща вода. След като се свари, се отцежда и изсипва в купа.

Зехтинът се загрява и към него се прибавят ситно нарязаните чесън и лютите чушлета. Задушава се няколко минути на умерена температура, като се внимава чесънът да не прегори.

Доматите с обелват и настъргват, за да станат на пюре, или се пасират и се добавят към чесъна и лютите чушлета, добавят се ситно накъсани листа босилек за аромат.

Оставя се да покъкри на умерен котлон около 15 минути, докато сосът се сгъсти.

Готовият сос се изсипва върху пенето, като всяка порция се поръсва със ситно настърган пармезан и се аранжира с листенца босилек и люта чушчица.

Ястието се сервира горещо.

Пене Арабиата е много вкусна паста, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: