Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня Арабиата със свинско месо

Лазаня Арабиата със свинско месо

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Лазаня Арабиата със свинско месо
Снимка: Яница Николова
1 / 3
16/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Вижте кое време е станало - време за Лазаня Арабиата със свинско месо"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1/2 пакет
  • сос арабиата - 400 г, консерва
  • свинско месо - 250 г от бут
  • сол
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • риган - 1 щипка, сушен
  • вино - 75 мл, червено или бяло
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - около 1 1/2 - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л., с връх
  • индийско орехче - 1 щипка
  • кашкавал - около 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се смила в кухненски робот и посолява на вкус. Морковът се настъргва на едро ренде, лукът се нарязва на ситно. Задушават се в олиото до омекване със сол на вкус.

Прибавя се смляното свинско и се пържи около 5 минути, докато стане на трохи. Прибавя се сос Арабиата, после и виното. Подправя се с черен пипер и риган.

Приготвя се Бешамел, като в тиган се разтопява маслото, прибавя се брашното и се разбърква. След като стане светло бежово се прибавя прясното мляко на тънка струя. Разбърква се до сгъстяване, слага се сол на вкус и индийското орехче.

В тава се слага малко от месния сос Арабиата, ред кори, сос Арабиата, кори и т.н., завършва се с кори. Отгоре се залива с Бешамела.

Пече се на 180 градуса за 40 минути. След това лазанята се поръсва с настъргания кашкавал и се пече още 5-10 минути, на около 200-240 градуса, само на горен реотан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: