Начин на приготвяне
Сваряваме макароните в посолена вода. Когато са готови, сипваме в голяма цедка или гевгира, обливаме със студена вода и оставяме да се отцеждат.
Червената пиперка почистваме от дръжката и семената. Нарязваме на парченца. Слагаме я в тиган или тенджерка и наливаме олио или зехтин (3 с.л.) и топла вода (1/2 ч.ч.). Ръсваме подправките, къри, сол и черен пипер на вкус.
Оставяме да се задушават за да омекнат. В купичка смесваме майонезата (1-2 с.л.), прясно мляко (1/2 ч.ч.) и настърган кашкавал (3 с.л.).
Към омекналите чушки прибавяме сварените макарони, разбъркваме и наливаме сместа от майонеза, мляко и кашкавал.
Готвим, докато сосът се сгъсти, ръсваме нарязан ситно пресен магданоз и сервираме веднага.
Макароните с вкусен сос са готови.