Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони със сос песто

Макарони със сос песто

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Макарони със сос песто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • макарони - 1 опаковка
  • бяло вино - 1/4 ч.ч.
  • маслини - 100 г, черни без костилките
  • рикота - 100 г
  • черен пипер - на вкус
  • за Пестото
  • босилек - 100 г
  • борови ядки - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 150 мл
  • пармезан - 100 г
  • сол - на вкус
  • масло - за формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хаванче се счуква нарязаният босилек, добавят се кедровите ядки, чесънът и постепенно се долива босилекът. Добавя се сиренето, овкусява се със солта, маслини, намачканото сирене и виното. Овкусява се с черния пипер.

Готви се до получаването на гладка смес. Спагетите се варят според указанията на опаковката, отцеждат се и се добавят към соса.

Прехвърля се в намаслена тава и се пече в умерена фурна, докато получи златисто кафяв цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: