Начин на приготвяне
Макароните се сваряват в подсолена вода и се слагат да се изцедят, след като са готови.
Зеления лук и гъбите се почистват, измиват и се нарязват на ситно.
В нагорещения тиган се слага маслото да се разтопи. Преди да е започнало да се препържва, добавяме гъбите и лука, след което добавяме малко сол, куркума, чесъна на прах и чубрицата /може да се пропусне/.
Захлупваме тигана, за да се задушат зеленчуците, а през това време в удобен съд изсипваме майонезата.
След като са готови зеленчуците, ги слагаме при майонезата, докато са топли, и разбъркваме добре.
Вече изцедените макарони измиваме със студена вода, за да не слепват.
В чиния се слага количество, достатъчно за една порция, и се гарнират със соса.