Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Пържени пиперени върхарчета с моркови и чесън

Пържени пиперени върхарчета с моркови и чесън

Пържени пиперени върхарчета с моркови и чесън
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Ех, тези върхари, такова мезе спретнахме с тях, че ракийката сама дойде на масата"

Необходими Продукти

  • пиперки - 1 кг. върхари
  • моркови - 2 бр. средно големи
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • копър
  • магданоз
  • сол
  • оцет
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте върхарчетата и отстранете дръжките. Подсушете ги и срежете връхчетата по дължина, без да стигате до края.

Загрейте олиото в дълбок съд за пържене и сложете пиперките. Поръсете със сол и похлупете с капак. Пържете до златисто от всички страни.

Отстранете готовите върхарчета в отделен съд.

Почистете морковите и ги нарежете на пръчици. Сложете ги в мазнината и запържете и тях. Добавете 3-4 скилидки обелен чесън.

Когато морковите добият кафеникав загар, отстранете съда от котлона.

Изсипете морковите върху чушките заедно с чесъна.

Овкусете разядката с оцет, поръсете с нарязан копър и магданоз и поднесете.

Пържените пиперени върхарчета с моркови и чесън са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: