Начин на приготвяне
Измиваме, белим моркова и настъргваме на ренде. Почистваме лука (1 бр.) и нарязваме, може на ситно или на по-едро, както предпочитаме.
Доматите белим и също нарязваме на парченца. В тенджера сипваме нарязаните лук и домати, прибавяме настъргания морков и наситнените листа целина и магданоз, количество по вкус.
Прибавяме и почистени от люспите скилидки чесън, може цели или нарязани.
Наливаме малко вода и варим, до омекване на зеленчуците и извиране на течността. Тогава ръсваме сол на вкус, захар (2 ч.л.), червен пипер (1 к.л.), къри и кимион на вкус.
Наливаме олиото (1/3 к.ч.) и запържваме няколко минути, като разбъркваме непрекъснато. Запържените домати са вкусни и охладени, поднесени върху филийки хляб.