Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Мафалда с пилешко месо и доматен сос

Мафалда с пилешко месо и доматен сос

Мафалда с пилешко месо и доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Покани за обяд приемаме, само ако основното ястие е Мафалда с пилешко месо"

Необходими Продукти

  • паста - 500 г
  • зехтин - 5 с.л.
  • пилешко филе - 400 г
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • бяло вино - 100 мл.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сметана - 300 мл.
  • сол - 1 щипка
  • пармезан - 100 г
  • за доматеният сос
  • домати - 5 - 6 бр.
  • дафинов лист - 1 - 2 листчета
  • чесън - 2 скилидки
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • червено вино - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата според указанието на опаковката. Може да използвате каквато паста имате - пене, фарфале, конкилие, всякакви макарони.

Когато са готови, отцедете ги от водата и ги оставете да се охладят.

Загрейте зехтина и сложете в него пилешкото месо, което предварително сте нарязали на малки парченца.

Прибавете пасираните скилидки чесън и пържете, докато месото започне леко да се зачервява.

След това го поръсете със черен пипер и зеленчуковата подправка.

Налейте бялото вино, лимоновият сок и сметаната. Поръсете със щипка сол и разбъркайте. Захлупете с капак и оставете да се задушава така около 15 минути.

След това свалете от огъня и прибавете пастата. Разбъркайте, така че да се смесят съставките.

Пригответе доматен сос, като първо обелете доматите и махнете семето. Нарежете ги на парченца и ги пасирайте.

Сложете ги на огъня, прибавете дафиновите листчета и ги варете до желаната гъстота.

След това добавете пасиран чесън, захар, сол на вкус, зехтин, червено вино, босилек и риган.

Сервирайте пастата с пилешко в чиния, отгоре полейте с доматен сос и поръсете с настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: