Начин на приготвяне
Сварете пастата според указанието на опаковката. Може да използвате каквато паста имате - пене, фарфале, конкилие, всякакви макарони.
Когато са готови, отцедете ги от водата и ги оставете да се охладят.
Загрейте зехтина и сложете в него пилешкото месо, което предварително сте нарязали на малки парченца.
Прибавете пасираните скилидки чесън и пържете, докато месото започне леко да се зачервява.
След това го поръсете със черен пипер и зеленчуковата подправка.
Налейте бялото вино, лимоновият сок и сметаната. Поръсете със щипка сол и разбъркайте. Захлупете с капак и оставете да се задушава така около 15 минути.
След това свалете от огъня и прибавете пастата. Разбъркайте, така че да се смесят съставките.
Пригответе доматен сос, като първо обелете доматите и махнете семето. Нарежете ги на парченца и ги пасирайте.
Сложете ги на огъня, прибавете дафиновите листчета и ги варете до желаната гъстота.
След това добавете пасиран чесън, захар, сол на вкус, зехтин, червено вино, босилек и риган.
Сервирайте пастата с пилешко в чиния, отгоре полейте с доматен сос и поръсете с настърган пармезан.