Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Пилешко и свинско в доматен сос

Пилешко и свинско в доматен сос

Пилешко и свинско в доматен сос
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Пилешки бутчета с месо и ароматен сос - че как няма да сме гладни"

Необходими Продукти

  • бутчета - 3 бр. само долна част
  • свинско месо - 500 г вратно
  • домати - 2 кг
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете доматите и ги нарежете на много ситно.

В дълбок тиган загрейте олио и сложете доматите да къкрят на много слаб огън. Добавете нарязаните чесън, магданоз, сол и пържете до извиране на водата.

През това време пригответе месото. В загрято олио запечатайте от всички страни пилешките бутчета. Добавете и свинското месо.

Когато месата са запържени добре, налейте около 200 мл гореща вода и сол.

Оставете да врят до изпаряване на водата.

Наредете готовото месо в тавичка, залейте с доматеният сос и поръсете яхнията с магданоз.

Пилешкото и свинско в доматен сос е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: