Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с тиквички и доматен сос

Фарфале с тиквички и доматен сос

Фарфале с тиквички и доматен сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • фарфале - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • домати - 500 г
  • тиквички - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - пресен
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява във вряща посолена вода и я отцеждаме. Загрява се олио и се задушава нарязан ситно стар лук, тиквичката и скилидките чесън.

Щом омекнат, прибавяме настърганите домати, сол на вкус и захар да убие киселия вкус. Вари се на слаб огън да сгъсти и да остане на мазнина.

Разбърква се периодично. В чинии се разпределя пастата, заливаме с доматения сос с тиквичките и стрък пресен босилек.

Отгоре поръсваме настърган кашкавал и сервираме. Лесно и вкусно, хапваме по всяко време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Направо ми се доядоха, така като ги гледам, лигите ми текват.
16.05.2016 16:34