Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Фарфале с доматен сос

Фарфале с доматен сос

Фарфале с доматен сос
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Бързо, вкусно и много лесно ястие за по-малко от час! Да ви е сладко с моето фарфале с доматен сос!"

Необходими Продукти

  • фарфале - 400 г
  • зелена чушка - 1 бр.
  • червена чушка - 1 бр.
  • зелен лук - 2 връзки
  • суджук - 1 подкова суров / или друг колбас по избор/
  • лютеница - 1 буркан / 400 г/
  • протеин - 1 с.л. растителен или брашно за сгъстяване
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага вода, в която се капва малко олио и се слага сол. Оставя се под капак да заври.

На друг котлон се слага голям тиган, в него се слага олио и се оставя да се сгорещи.

През това време суджукът се реже на малки кубчета.

Чушките се почистват от семките и се нарязват на ивички.

Зеленият лук се почиства и се реже на ситно. Всички продукти се слагат във вече сгорещеното олио и се запържват.

Щом водата в тенджерата заври, пастата се сипва вътре, разбърква се и се оставя да се готви. Когато продуктите за соса са се запържили добре, се слага лютеницата, както и буркан и половина вода.

Овкусява се с подправките.

В малка купичка се слага протеинът или брашното, долива се малко вода и се разбърква, за да се получи кашичка. Сипва се при соса и се разбърква.

Когато пастата е полусварена, се прехвърля в соса и се оставя да къкри няколко минути. След което се дърпа от котлона и се поднася пастата с доматен сос.

Бързо, вкусно и много лесно ястие за по-малко от час! Да ви е сладко с моето фарфале с доматен сос!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: