Начин на приготвяне
В тенджера се слага вода, в която се капва малко олио и се слага сол. Оставя се под капак да заври.
На друг котлон се слага голям тиган, в него се слага олио и се оставя да се сгорещи.
През това време суджукът се реже на малки кубчета.
Чушките се почистват от семките и се нарязват на ивички.
Зеленият лук се почиства и се реже на ситно. Всички продукти се слагат във вече сгорещеното олио и се запържват.
Щом водата в тенджерата заври, пастата се сипва вътре, разбърква се и се оставя да се готви. Когато продуктите за соса са се запържили добре, се слага лютеницата, както и буркан и половина вода.
Овкусява се с подправките.
В малка купичка се слага протеинът или брашното, долива се малко вода и се разбърква, за да се получи кашичка. Сипва се при соса и се разбърква.
Когато пастата е полусварена, се прехвърля в соса и се оставя да къкри няколко минути. След което се дърпа от котлона и се поднася пастата с доматен сос.
Бързо, вкусно и много лесно ястие за по-малко от час! Да ви е сладко с моето фарфале с доматен сос!