Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Пудинг от тиквички

Пудинг от тиквички

Анна НейчеваАнна Нейчева
Новак
751122
Пудинг от тиквички1 / 2
03/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 600 г
  • кашкавал - 6 с.л. настърган (или сирене)
  • галета - 3 с.л.
  • масло - 60 г
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • копър - 2 - 3 стръка
  • магданоз
  • сол - 1/3 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите тиквички, обелени и настъргани на ренде, се задушават в част от мазнината и малко вода до омекване.

Прибавя се галетата, ситно нарязаният копър и една част от настъргания кашкавал и солта, и други подправки по желание.

Към сместа се добавя прясното мляко, разбитите поотделно белтъци и жълтъци, като леко се разбърква.

Тази смес се изсипва в намазнената с масло форма или тавичка, поръсва се с останалото масло и настърган кашкавал.

Печете тиквичките във фурна с умерена температура на 180-200 градуса. Поднася се веднага, можете да добавите и няколко лъжички кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: