Набръчкана баница

Мария СимоваМария СимоваГуру112858106614
03/10/2017
"Питайте майсторите, те ще ви кажат, че набръчканата баница е двойно по-вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 209
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кори за баница - 500 г
  • яйчена смес
  • сирене - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • заквасена сметана - 100 г
  • газирана вода - 150 мл
  • олио - 50 мл
  • за намазване
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата, добавете настърганото на ситно ренде сирене, сметаната, олиото и газираната вода, разбъркайте много добре.

Намажете тава с малко олио и постилате един лист от корите на дъното. Всеки следващ лист потапяте в яйчената смес, като набръчквате листа на рехава топка, потапяте и редите в тавата една до друга, докато свърши сместа и остане един лист от корите.

Отгоре поставете последния лист изпънат, нарежете баницата на квадрати и я намажете с разбитите яйце, сметана и олио.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 40 минути, като 20 минути след престоя във фурната намалите на 150 градуса фурната.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар