Начин на приготвяне
Слагаме маслото в тиган (по-дълбок, тъй като докрая, ще си готвим само в него) и като лекичко започне да добива златист цвят добавяме нарязаните на филийки гъби.
Докато се пържат гъбките, слагаме замразените броколи в топла вода да омекнат.
Когато се запържат гъбите ги извадете и в същия тиган добавете мъничко олио и месото (нарязано на малки късчета - около 3-4 см.), добавяме и вода (около 1 пръст, за да не станат много сухи, твърди и жилави).
Аз лично ги запържвам добре, защото мъжът ми обича препържени/препечени месца). По време на пърженето слагам сол и пипер на вкус. Когато е готово месенцето и водата тотално е извряла, сипете малко водка и запалете (фламбирайте).
След като погори около 3 секунди захлупете тигана с капак, за да угасне (моментът с фламбирането, може и да се избегне - ако не обичате фламбиране, нямате водка или просто не Ви се занимава! Става и без фламбиране - аз лично обаче много обичам да паля разни неща из кухнята и да изкарвам акъла на мъжа ми).
Махнете поклупака и изсипете течната сметана, бъркайки добавте нарязаните сиренца (може и наведнъж) и не спирайте да бъркате.
Когато започне да добива хомогенност соса (около 7 минути са необходими), добавете малко куркума и готовите вече гъбки. Добавят се и броколките - изцедени от топлата вода. Всичко се обърква много добре и е готово!
Става убийствено вкусно - и за тези които не обичат месо (като мен), могат да си кълват само гъбки и броколи.
Да Ви е сладко!